Historisk roman med starka karaktärer

September har varit en lite svajig läsmånad, med både mycket att göra på jobbet och förkylningar i familjen. Nyligen så läste jag i alla fall ut den första boken i Julia Quinns serie om familjen Bridgerton, En annorlunda allians.
 
 
I den första boken får vi följa familjens äldsta dotter Daphne och den äldsta broderns vän Simon. Modern i familjen Bridgerton gör allt för att försöka gifta bort dottern, men frierierna är få och inte från några män som Daphne är intresserad av. Simon har en problematisk barndom och har bestämt sig för att han inte ska gifta sig. På en tillställning träffas dem och ingår en allians för att Simon ska kunna undvika alla mödrar som vill gifta bort sina döttrar och så att Daphne verkar mer intressant och kan locka fler friare. Som i de flesta fake-dating böcker så blir det svårt för huvudkaraktärerna att skilja på vad som är på låtsas och vad som är riktigt. 

Jag har läst ganska få historiska romaner och ofta blir jag irriterad över de fördomar och samhällsstrukturer som fanns i början av 1800-talet. Julia Quinn lyckas dock skriva starka karaktärer som utmanar några av dessa samhällsstrukturer vilket underlättar läsningen. Boken har ett djup och vi får också lära känna några av de andra medlemmarna i familjen Bridgerton och Londons societet. 

Daphnes och Simons relation blir allt mer problematisk ju närmare varandra de kommer. Jag gillade samspelet mellan dem och även den attraktion som för dem in på oplanerat område. De tre överbeskyddande bröderna bidrag med flera komiska och underhållande scener! Ska bli kul att läsa deras böcker framöver. Nu längtar jag tills serien kommer på Netflix och hoppas att skådespelarna kan göra karaktärerna rättvisa! 
Böcker Historisk Litteratur Romantik
0 kommentarer