Komisk ’Hate to Love’ berättelse

The Worst Best Man av Mia Sosa är full med komiska situationer och bitterhet. Boken innehåller också en av mina favorit tropes: Det finns bara en säng!
 
Boken handlar om Carolina (or Lina), bröllopsplaneraren som blev lämnad vid sitt eget bröllop då hennes fästman inte dök upp. Istället har han lämnat uppgiften att berätta för henne åt sin bror, Max. Efter en blöt kväll dagen före brölloppet får Max ett SMS från sin bror som säger att han inte kan gifta sig med Lina efter vad Max hade pratat om kvällen innan. Max, som inte minns något tvingas då berätta för Lina. Tre år senare möts deras vägar igen då Lina sökt ett jobb som bröllopsplanerare på ett hotell där Max fått uppdrag att arbeta med Marknadsföring. För att få jobbet måste Lina och Max ta fram en marknadsplan som visar Linas idé för hur bröllopstemat kan passa in på hotellets varumärke. 
 
Som ni kan föreställa er så finns det en hel del bitterhet mellan Lina och Max från det förflutna, men ju mer de umgås blir deras känslor desto mer konfliktartade. Max ska följa Lina i hennes arbete för att samla material och bilda sig en uppfattning om henne som bröllopsplanerare. De får se nya sidor hos varandra och fajtas med känslor som ingen vill erkänna. Lina gör dock allt för att ge igen på Max då hon skyller på honom för att ha blivit lämnad vid altaret. Samtidigt kämpar Max med en rivalitet till sin bror och vill inget annat än att visa vad han går för på egna ben.
 
Jag gillade hur Mia Sosa får fram Sin egen röst med inslag av hur det är att vara Latina kvinna i en vit värld. Jag gillade Linas komiska oförskämdhet och Max butterhet. De bästa delarna med hela boken var när de tvingas övernatta på ett retreat och gör allt för att hitta ett rum att sova i! Det blev många fniss och skratt när jag läste den boken. Kan klart rekommendera den!
Böcker Hate to Love Litteratur Läsning Romantik Romantisk komedi
0 kommentarer