Relationsromaner när de är som bäst!

De senaste två böcker jag har läst var båda väldigt välskrivna relationsromaner.
 
Den första boken var I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick.
 
Boken handlar om Martha som är bibliotekarie som ägnar en stor del av sitt liv åt att hjälpa andra. En dag när hon ska stänga biblioteket hittar hon en bok utanför med hennes namn på. I boken finns en hälsning från Marthas mormor Zelda som inte längre var i livet när hälsningen daterades. Martha försöker ta reda på sanningen om vad som egentligen hände och upptäcker familjehemligheter längs med vägen. 

Boken är uppdelad i två tidsperspektiv. Vi får följa Marthas resa i nutid, men också Marthas mamma och den komplicerade familjesituationen från när Martha var barn. Från första början blev jag mest frustrerad över hur både Martha och hennes mamma nedvärderade sig själva för att vara till minsta besvär och göra alla andra nöjda. Under berättelsens gång växer dock en förståelse fram till var deras beteenden och känslor kommer ifrån. Jag gillar hur Phaedra skildrar komplicerade och imperfekta karaktärer. En av höjdpunkterna var att få höra berättelserna ur boken, som Martha och hennes mormor skapade när Martha var barn och hur de har en mening i berättelsen.
 
 
Den andra boken jag läste var En sommar att minnas av Elin Hildebrand
 
Boken följer två generationers systrar: Tate, Chess, Birdie & India som alla står vid olika vägskäl i sina liv. Tate har aldrig varit kär och känner en avundsjuka till sin syster som alltid haft lätt för att få uppmärksamhet. Chess bryter förlovningen med sin blivande man. Birdie försöker hitta sig själv igen efter skilsmässan med Chess och Tates pappa. Indias man tog livet av sig för femton år sedan och hon har inte helt gått vidare efter det. 

När Chess berättar för Birdie att hon har lämnat sin fästman beslutar dem sig för att spendera sommaren på Tuckernuck, en avskild ö utanför Nantucket. Istället för att direkt komma varandra närmare blir deras relationer dock mer påfrestade. Samtidigt som Chess sörjer sin avbrytna förlovning så kämpar de andra tre med nya och gamla kärleksrelationer och att våga ta steget framåt. 

Dethär var en riktigt härlig sommarläsning i skärgårdsmiljö, med familjerelationer, intriger och flera kärleksintressen. Systrarnas olika personligheter förs fram på ett exceptionellt bra sätt som gör det enkelt att hålla isär de olika karaktärerna. En av årets favoriter!
Böcker Litteratur Läsning Romantik favoritbok sommarläsning
0 kommentarer