Som en berg- och dalbana

Det har varit riktigt läsväder denna sommaren, men de senaste två veckorna har varit som en berg- och dalbana. Jag har haft svårt att hitta böcker som intresserar eller engagerar mig, så istället för att ge er mina tankar om en specifik bok tänkte jag denna gången berätta om mina toppar och dalar. 
 
 
Det började med boken Queen of the Stars av Catherine Banks. Konceptet med magi blandat med science fiction var intressant, men storyn berättas alldeles för snabbt. Det saknas flera steg i karaktärernas utveckling och det kändes också som att både handling och konversationer mellan karaktärerna saknas. Stor del av boken äger rum i huvudkaraktärens eget huvud vilket jag ofta har svårt för. Eftersom karaktärsutveckling saknades var det också svårt att förstå varför vissa val gjordes. 
 
Efter besvikelsen med övernaturlig kärlek försökte jag övergå till romantisk spänning med boken Fearless av Marlie May. Denna var mer karaktärsdriven och bättre skriven över lag än den förra, men tyvärr var karaktärerna alldeles för naiva för min smak. När huvudkaraktären som innan bokens start varit kidnappad råkar ut för det ena efter det andra och ändå försöker förklara bort det som slumpmässiga situationer blev jag bara frustrerad. Läsaren förstår långt innan någon av karaktärerna att det är attacker menade för huvudkaraktären. Tvisten i slutet såg jag också komma långt innan, så en väldigt naiv och förutsägbar berättelse. 
 
Jag beslöt mig för att prova på övernaturlig kärlek igen med boken The Fairer Hex av Lydia Foxglove som var betydligt bättre än Queen of Stars. Den utspelar sig på ett college för warlocks där huvudkaraktären är den enda tjejen som har blivit antagen, någonsin. Boken var fylld med spänning och välskriven, men för mig föll den på att jag börjar bli för gammal för att läsa om college och tonårsångest kring kärlek, kyssar och oskuld. Om jag vill läsa het romantik, läser jag hellre om det i mognare termer. 
 
Så det blev inte så lyckade val av böckera under de senaste två veckorna så det får bli till att läsa något som jag verkligen vet att jag gillar härnäst för att hitta tillbaka till motivationen. Något som alltid väcker min läsglädje är böcker med shifters fulla med heta scener och spänning. När jag hittar en shifter serie som handlar om en hel flock är det som att ha hittat en guldgruva. Några av mina favortiförfattare som skapat hela världar med olika flockar är Suzanne Wright och Julie Trettle. Härnäst blir det till att fortsätta på Suzanne Wrights Phoenix-serie med Carnal Secrets (tredje boken).
 
 
Vad väljer du att läsa för att komma ur en dålig läsrutt?
Besvikelser Böcker Litteratur sommarläsning
0 kommentarer